hotele, hotele biznesowe, spa, noclegi

Hotel Neptun Łeba

O Hotel Neptun

Dyskretny urok czasów, które przeminęły - może jednak nie do końca...

Oto jawi nam się niepowtarzalny i zjawiskowy Stuletni Zamek wprost na plaży. Przekraczając jego próg, mamy wrażenie, że czas zatrzymał się i przedwojenny kurort otwiera przed nami swoje podwoje, otaczając wytwornymi angielskimi wnętrzami, kameralnymi i zapraszającymi. Z jednej strony rozpościera się gęsty las, z drugiej bezkresny błękitny horyzont.

Oferta

Pokoje i Apartamenty

Wykorzystując zabytkowy przez co nietypowy układ przestrzenny hotelu nadaliśmy każdemu z pokoi indywidualny charakter.

Pokoje różnią się od siebie pod względem wystroju, kolorystyki i zaplanowania przestrzennego.

Posiadamy pokoje z widokiem na morze oraz na las od strony południowej. Większość pokoi posiada balkon.

Hotel posiada 33 pokoje:

  • 1 pokój 1-osobowy
  • 17 pokoi 2-osobowych
  • 8 pokoi 3-osobowych
  • 7 apartamentów 2- lub 3-osobowych

Wszystkie pokoje są wyposażone w minibar oraz mają bezpłatny dostęp do internetu Wi-Fi

Restauracja

Witam Państwa w wykwintnej i uroczej Restauracji Salacja w Hotelu Neptun – ponad stuletnim zamku na plaży w Łebie, której mam przyjemność i zaszczyt być Szefem Kuchni.

Pozwolą Państwo, że się przedstawię – nazywam się Ireneusz Mallek.

Gotowanie jest moją pasją od dzieciństwa.

Moje zamiłowanie łączę z ciągłym zdobywaniem i zgłębianiem tajemnic tej wielkiej sztuki.

Kuchnię naszą stworzył Jacek Fedde. Wiedzę swoją zgłębił i poszerzył pracując z mistrzami tego zawodu najpierw u boku Phillipe Abrahama w Gdańsku, następnie we Florencji, w Southampton, na Bermudach i w ekskluzywnych 5-cio gwiazdkowych hotelach Irlandii.

Przy boku Jacka Fedde doskonaliłem swoje umiejętności aby przejąć funkcje szefa kuchni.

Jedną z moich największych satysfakcji w życiu jest dawanie wszystkim wokół przyjemności, jaką jest możliwość spędzania wspólnego czasu z rodziną i przyjaciółmi przy dobrym posiłku.

Restauracja Hotelu Neptun dąży do zapewnienia najprzyjemniejszej, najlepszej atmosfery wraz ze świetną kuchnią opartą na wzorcach kuchni francuskiej, włoskiej i polskiej. Nie brakuje również akcentów kuchni orientalnej.

Wszystkie posiłki wykonywane są z naturalnych świeżych produktów bez użycia jakichkolwiek konserwantów. Sezonowe i świeże produkty stanowią fundament naszej kuchni. Potrawy zapewniają nie tylko rozkosz dla podniebienia, lecz dbają także o nasze zdrowie, gdyż są niezwykle lekkie.

Chciałbym jeszcze zaznaczyć, że dzieci są szczególnie mile widziane i mamy dla nich w swojej ofercie menu wyszukanej jakości, specjalnie dostosowane do dziecięcych upodobań, jak również pożywne i zdrowe.

Proszę nas odwiedzić i spróbować, a jestem przekonany, że wrócicie tutaj nie raz i przyprowadzicie wszystkich, których znacie.

Biznes

Wyposażenie sali konferencyjnej:
Sala konferencyjna mieści 40-45 osób w układzie kinowym, 20-30 osób w innym układzie.

• rzutnik multimedialny
• rzutnik do slajdów
• flipchart
• ekran 125 x 145
• darmowy Wi-Fi

Wesela

Dla wszystkich, którzy pragną zawrzeć Związek Małżeński Hotel Neptun jest miejscem jak z marzeń – romantycznym i z klasą. Mamy wieloletnie doświadczenie w planowaniu ślubów i uroczystości weselnych.

Układamy scenariusz, proponujemy wykwintne menu. Dobieramy dekoracje sal tak by Państwa przyjęcie weselne było jednym z najpiękniejszych wydarzeń w życiu. Atmosfera tego jedynego dnia zostanie na długo w Państwa pamięci.

Wynajem sali restauracyjnej i kawiarni - 2.000 zł

Noclegi – przyjęcie weselne

Ceny przy wynajęciu powyżej 20 pokoi obowiązują od 1.01 do 15.06 oraz od 11.09 do 28.12 każdego roku

  • Apartament dla Nowożeńców – 1 noc gratis

  • Pokój 1 osobowy 240 zł / doba

  • Pokój 2 osobowy 295 zł / doba

  • Pokój 3 osobowy 375 zł / doba

  • Apart. 1 osobowy 345 zł / doba

  • Apart. 2 osobowy 395 zł / doba

Proponowane menu na przyjęcie weselne:

I OFERTA

ZUPA: rosół z kurcząt podany z domowym makaronem i grillowaną piersią z kurczaka
II DANIE: zraziki wieprzowe duszone w świeżych ziołach, serwowane z ziemniakami duchess (rozetki) i sosem prowansalskim
DESER: torcik „Pavlova” z musem mascarpone i świeżymi owocami

PRZEKĄSKI:

  • Schab opiekany w bekonie i kolorowym pieprzu, serwowany z galaretką porto

  • Galantyna z indyka z zielonym groszkiem w auszpiku

  • Filet z kurczaka faszerowany szpinakiem i ricottą w asyście sosu Remulade

  • Wybór mięs pieczonych (polędwiczki, karkówka, szynka) z czosnkiem i ziołami, podane z ćwikłą i marynatami

  • Filet z dorsza duszony w pomidorach

  • Terrina z sandacza w rieslingowej galaretce ze szparagami

  • Tradycyjna sałatka jarzynowa garnirowana jajkiem przepiórczym i szynką

  • Sałatka włoska ze świeżych brokułów i pomidorów cherry

  • Śledź marynowany w trzech odsłonach (ze szczypiorkiem, w rodzynkach, po polski w oliwie)

  • Sosy i dresingi do przekąsek:

    - chrzanowy, tatarski, czosnkowy, vinegrett

  • Marynaty:

    - grzyby marynowane, ogórki, oliwki itp.

  • Masło smakowe

    Pieczywo – wybór (chleb, bagietki, bułki smakowe)

  • Owoce układane w kompozycje

    - sałatki, owoce w całości, owoce krojone

  • Kawa, herbata

DANIA CIEPŁE (serwowane po północy ) :

  • Szynka pieczona flambirowana (zapalana Brendy) serwowana przez kucharzy na sali dodatki: sos naturalny, ziemniaki opiekane, sałatka z nowalijek

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem

  • Możliwość zamówienia dzika (ok. 1000-1200 zł/80 osób)

Cena: 220 PLN/osoba

POPRAWINY:

  • Żurek staropolski z biała kiełbasą i jajkiem

  • Filet z kurczaka zapiekany w borowikowej panierce, serwowany z ziemniakami i sosem bekonowo-czosnkowym

Cena: 74 PLN/osoba


II OFERTA

PRZYSTAWKA: troć marynowana w soli morskiej i świeżym koperku, podana z sałatą roszponką i emulsja z musztardy dijon
ZUPA: krem z białych warzyw (szparagi, seler) serwowany z groszkiem ptysiowym i oliwą truflową
II DANIE: filet z perliczki opiekany na klarowanym maśle z selerowym purre, bukietem warzyw i sosem demi glace
DESER: tarta gruszkowo-migdałowa z lodami waniliowymi i sosem angles

PRZEKĄSKI:

  • Wybór mięs tradycyjnie pieczonych w czosnku i świeżych ziołach (schab, karkówka, szynka, indyk) podanych z ćwikłą i marynatami

  • Polędwiczki wieprzowe zapiekane z borowikami

  • Schab pieczony ze śliwką i morelami w galaretce z malagą

  • Tym baliki z kurczaka z jajkiem przepiórczym

  • Kaczka faszerowana, pieczona w tradycyjny sposób, serwowana z sosem cumberland

  • Paleta ryb wędzonych w hotelu Neptun (pstrąg, łosoś, węgorz)

  • Sandacz faszerowany w delikatnej winnej galaretce

  • Sałatka z marynowanego śledzia podana w tartoletkach z kruchego ciasta

  • Klasyczny tatar wołowy z korniszonem, cebulą i żółtkiem

  • Sałatka grecka z serem feta i oliwkami skropiona winnym sosem vinegrett

  • Mille-feuille - pieczona oberżyna z serem kozim i suszonymi pomidorami

  • Sosy i dresingi do przekąsek:

    - chrzanowy, tatarski, czosnkowy, vinegrett, ćwikła

  • Marynaty:

    - grzyby marynowane, warzywa marynowane, oliwki itp.

  • Masło czosnkowe - smakowe

  • Pieczywo – wybór (chleb, bagietki, bułki smakowe)

  • Wybór owoców krojonych w kompozycje

  • Kawa, herbata

DANIA CIEPŁE (serwowane po północy ) :

  • Bulion z kaczki z pierożkami z mięsem i warzywami jullien (krojone w cienkie wstążki)

  • Pierś z kurczaka opiekana na klarownym maśle serwowana na ragout z szalotek

Cena: 240 PLN/osoba

POPRAWINY:

  • Barszcz czerwony z pierożkami tortellini

  • Wołowina a’la Bourguignon – duszona w czerwonym winie, serwowana z fasolką szparagową i ziemniakami z wody

Cena: 79 PLN/osoba


III OFERTA

PRZYSTAWKA: lekko podwędzany filet z gęsi serwowany z sałatą rukolą, skropiony wiekowym octem balsamicznym
ZUPA: aksamitny krem z borowików z kluseczkami i kwaśną śmietaną
II DANIE: eskalopki cielęce duszone z szynką parmeńską podane z ziemniakami gratine (zapiekane z czosnkiem i śmietaną) i bukietem warzyw z rusztu
DESER: creme Brulle z orzechową niespodzianką i sałatką owocową

PRZEKĄSKI:

  • „Parfait” – delikatny pasztet z wątróbek drobiowych podany z grzankami i jabłkowym chutnej (marmolada własnej produkcji słodko-kwaśna)

  • Tatar z troci z marynowanymi warzywami

  • Paleta ryb wędzonych hotelu Neptun (pstrąg, łosoś, węgorz)

  • Terrina z kaczki ze szparagami w galaretce

  • Wybór mięs pieczonych w tradycyjny sposób z czosnkiem i ziołami (schab, szynka, polędwica, indyk, karkówka) serwowane z ćwikłą i marynatami

  • Klasyczny tatar wołowy z korniszonem, cebulą i żółtkiem

  • Udziec z indyka faszerowany grzybami leśnymi w asyście sosu remulade

  • Deska serów francuskich z orzechami, winogronami i krakersami

  • Sałatka „cesarska” z grillowanym kurczakiem

  • Sałatka „meksykańska” ze świeżym ananasem i kukurydzą

  • Tradycyjna sałatka jarzynowa garnirowana jajkiem przepiórczym i szynką konserwową

  • Dresingi i sosy do przekąsek:

    - czosnkowy, tatarski, koktajlowy, ćwikła

  • Masło smakowe

  • Pieczywo – wybór (chleb, bagietki, bułki smakowe)

  • Wybór owoców krojonych w kompozycje

  • Kawa, herbata

DANIA CIEPŁE (serwowane po północy ) :

  • „Bogracz” – wołowina duszona w świeżych ziołach i warzywach podana z borowikami i chrupiącą bagietką

  • Barszcz czerwony z kołdunami

  • Szaszłyki drobiowe serwowane z pieczonymi ziemniakami i sosem jogurtowo-ziołowym

Cena: 260 PLN/osoba

POPRAWINY:

  • „Consome” – orientalny bulion podany z kurczakiem i makaronem ryżowym, wzbogacony świeżym imbirem i trawą cytrynową

  • Polędwiczki wieprzowe flambirowane, podane z sosem truflowo-borowikowym, bukietem świeżych sałat i ziemniakami purre

Cena: 84 PLN/osoba

Udzielamy rabatów na napoje i alkohole.
Aby otrzymać informację na temat interesujących Państwa szczegółów dotyczących przyjęcia weselnego prosimy o kontakt z działem marketingu: hotel@neptun.leba.pl .

Dane Kontaktowe

Formularz kontaktowy



Rezerwacja
 
 

 
 



 

Firma Turystyczna "Hotel Neptun" S.A.
ul. Sosnowa 1, 84-360 Łeba

tel.: +48 (059) 866 14 32
tel.: +48 (059) 866 23 31
fax.: +48 (059) 866 23 57

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Drukuj